Velkommen til Korsør Havn

Velkommen til Korsør Havn som er centralt er centralt placeret midt i Danmark. Korsør Havn nyder godt af den centrale infrastruktur med direkte forbindelse til det europæiske motorvejs- og jernbanenet.

Havnen er nem at finde – og nem at besejle med Storebæltsbroen placeret lige ved indsejlingen. Korsør Havn kan tilbyde alle de faciliteter, der kendetegner en effektiv erhvervshavn. Kontakt os for at høre nærmere eller bliv ringet op, når det passer dig.

Kontakt & Åbningstider

Amerikakajen 1, 1tv - 4220 Korsør
Tlf.: 58 37 00 85 / Fax: 58 35 25 98
Mail: info@korsoerhavn.dk

Administration
Korsør Havns daglige åbningstid:
Mandag til torsdag: 08.00 - 15.00
Fredag: 08.00 - 14.00

Første spadestik på landstrømsanlæg til Korsør Havn

Home/Ikke kategoriseret/Første spadestik på landstrømsanlæg til Korsør Havn

Første spadestik på landstrømsanlæg til Korsør Havn

I torsdags var der første spadestik på etableringen af et landstrømsanlæg på Korsør Havn. Med anlægget tager havnen et vigtigt skridt i udviklingen mod at blive en grøn erhvervshavn

Det var en stolt både bestyrelse og direktør, der torsdag den 7. oktober tog første spadestik på etableringen af et landstrømsanlæg i Amerikakajen på Korsør Havn. Og det er der også god grund til, da havnen med det nye anlæg fremover kan forsyne skibe med strøm, så de ikke skal have egne dieselgeneratorer kørende under ophold i Korsør havn. Derudover kan anlægget levere strøm til havnens elektriske kraner og laste/losseudstyr.   

”Landstrømsanlægget er en af milepælene i vores udvikling mod at blive en moderne og fremtidssikret erhvervshavn. En milepæl der både handler om grøn omstilling, om at udvikle en grøn erhvervshavn og om at være nabovenlig og visionær,” sagde formanden for Korsør Havn, Hans Henrik Christiansen.

Det er medlem af bestyrelsen for Korsør Havn og borgmester i Slagelse Kommune, John Dyrby Paulsen (S) enig i. Derudover mener Dyrby Paulsen, at havnen med etableringen af anlægget er et godt eksempel for andre virksomheder på, hvordan det nytter at bidrage til den grønne omstilling. 

Grønt aftryk på regionens transport
For direktør på Korsør Havn, Jimmi Jørgensen, er en grøn, fremtidssikret erhvervshavn helt afgørende for både området og Korsør: 

”Det er visionen, at havnen skal udvikles i en grøn og bæredygtig retning. Det skal vi ikke kun gøre for havnens skyld, men fordi det er på den måde, vi bedst kan understøtte vækst og udvikling af Korsør både som by og erhvervsområde. Med landstrømsanlægget bliver havnens del af regionale virksomheders forsyningskæde grønnere. Og dermed gør vi virksomhederne og regionen grønnere.” 

Ifølge Korsør Havn gør anlægget det muligt at levere strøm til 80 procent af de skibe, som anløber Amerikakajen. Det er ikke muligt med fuld dækning af den simple grund, at nogle skibe er for gamle til at modtage landstrøm. 

Investering i både klima og forretning
Landstrømsanlægget vurderes at komme til at reducere havnens samlede udledning af C02 ved skibsanløb med 60 – 70 procent, og Amerikakajen er valgt, da det er der, de største skibe anløber og hvor kranerne bruges mest. Landstrømsanlægget koster samlet 7 mio. kroner, hvoraf 1.5 mio. kr. er tilskud i form af EU-midler. Anlægget forventes klart i starten af 2022. 

Landstrømmen kommer konkret til at bestå af fem udtag monteret i Amerikakajen og to mobile containere væk fra kajen, der rummer selve strømanlægget. Erfaringerne fra Amerikakajen skal bruges til at vurdere, om der skal etableres landstrøm i øvrige kajafsnit på Korsør Havn. Erfaringer som Jimmi Jørgensen ser frem til: 

”Netop det mobile og det faktum, at vi ikke låser en stor investering til en bestemt del af havnen, er et af de elementer vi har lagt vægt på i projektet , da det er afgørende, at Korsør Havn møder fremtiden med optimale muligheder for udvikling og omstilling – både som forretning og i forhold til grøn havnedrift. 

 

Første spadestik til nyt landstrømsanlæg på Korsør Havn. Klar med spaden er medlem af havnens bestyrelse og borgmester i Slagelse Kommune, John Dyrby Paulsen, i midten havnens formand, Hans Henrik Christiansen og til højre havnedirektør Jimmi Jørgensen   (Foto: Korsør Havn)

By | 2021-10-14T18:24:37+00:00 oktober 14th, 2021|Categories: Ikke kategoriseret|0 Comments