Velkommen til Korsør Havn

Velkommen til Korsør Havn som er centralt er centralt placeret midt i Danmark. Korsør Havn nyder godt af den centrale infrastruktur med direkte forbindelse til det europæiske motorvejs- og jernbanenet.

Havnen er nem at finde – og nem at besejle med Storebæltsbroen placeret lige ved indsejlingen. Korsør Havn kan tilbyde alle de faciliteter, der kendetegner en effektiv erhvervshavn. Kontakt os for at høre nærmere eller bliv ringet op, når det passer dig.

Kontakt & Åbningstider

Amerikakajen 1, 1tv - 4220 Korsør
Tlf.: 58 37 00 85 / Fax: 58 35 25 98
Mail: info@korsoerhavn.dk

Administration
Korsør Havns daglige åbningstid:
Mandag til torsdag: 08.00 - 15.00
Fredag: 08.00 - 14.00

Korsør Havn deltager i EU energi-projekt

Home/Ikke kategoriseret/Korsør Havn deltager i EU energi-projekt

Korsør Havn deltager i EU energi-projekt

Korsør Havn indgår i ambitiøst REDII PORTS-projekt, som skal fremme brugen af vedvarende energi og intelligent energianvendelse i havne i EU 

Meget forenklet sagt kan REDII PORTS-projektet i Korsør Havn sammenlignes med en powerbank, der i stedet for at kunne være i en håndtaske, er på størrelse med en mindre campingvogn. 

Og på samme måde som med en powerbank handler projektet om at integrere et batterisystem, der kan stabilisere strømforsyningen – men i dette tilfælde til erhvervshavnens aktiviteter frem for til en mobiltelefon. 

Når der er overskud af energi, oplader batterierne, og når energibehovet er højt, leverer batterierne strøm tilbage til havnen. 

Grøn omstilling i praksis
Projektet, som støttes af midler fra EU, skal sikre en mere stabil energiforsyning og på den måde være med til at gøre Korsør Havn til en grønnere og mere bæredygtig havn, mener havnedirektør Jimmi Jørgensen, som er stolt over at havnen er en del af REDII PORTS. 

”Det er jeg, da projektet er en vigtig milepæl i vores bestræbelser på at fremme grøn energi og reducere havnens CO2-udledning. Forestil dig, at du lader din elbil op om natten, når strømmen er billigst og mest miljøvenlig. På samme måde kan havnen nu lagre strøm, når det er mest fordelagtigt, og så bruge strømmen, når der er mest brug for det,” siger Jimmi Jørgensen. 

Samarbejde og fremtidsperspektiver
Og REDII PORTS projektet forventes ikke kun at gavne havnen, men også Korsør by, da opladning af batterierne, når strømmen er billig og miljøvenlig, og levering af strøm tilbage til havnen under peak-belastninger vil reducere belastningen på det lokale elnet og dermed bidrage til en mere stabil og bæredygtig energiforsyning i området. 

“Projektet indeholder mange perspektiver, som vi ser frem til at samarbejde med vores partnere i REDII PORTS-projektet om. Erfaringer vi kan dele med andre havne, så vi sammen kan fremme den grønne omstilling,” siger Jimmi Jørgensen. 

Grøn omstilling er en del af havnens strategi
REDII PORTS-projektet, som er planlagt til at være afsluttet i september 2025, er også et eksempel på udmøntningen af Korsør Havns strategi for 2023-2030, som blandt andet fokuserer på en ambitiøs grøn profil i havnedrift og udvikling af havnen i samspil med omverdenen. 

”Deltagelsen i REDII PORTS understøtter vores strategiske mål om at være en erhvervshavn, der aktivt bidrager til den grønne omstilling både lokalt og regionalt. Projektet er derfor også et vigtigt skridt i vores mission om at drive havnen med en grøn profil og skabe værdi for både erhvervslivet og samfundet omkring os,” forklarer Jimmi Jørgensen.

REDII PORTS-projektet vil helt overordnet styrke Korsør Havns position som en førende grøn havn, da det også baner vejen for yderligere grønne energitiltag, som fx at installere solceller på havnens bygninger, der kan producere grøn strøm som lagres i den kæmpe powerbank.

 

FAKTA OM REDII PORTS 

REDII PORTS-projekt (Renewable Energy Development and Intelligent Implementation in Ports) er en del af Interreg North Sea Region Programme 2021-2027, er medfinansieret af EU med 60% og har et samlet budget på €8,3 millioner.

By | 2024-07-04T15:51:14+00:00 juli 4th, 2024|Categories: Ikke kategoriseret|0 Comments

About the Author: