Velkommen til Korsør Havn

Velkommen til Korsør Havn som er centralt er centralt placeret midt i Danmark. Korsør Havn nyder godt af den centrale infrastruktur med direkte forbindelse til det europæiske motorvejs- og jernbanenet.

Havnen er nem at finde – og nem at besejle med Storebæltsbroen placeret lige ved indsejlingen. Korsør Havn kan tilbyde alle de faciliteter, der kendetegner en effektiv erhvervshavn. Kontakt os for at høre nærmere eller bliv ringet op, når det passer dig.

Kontakt & Åbningstider

Amerikakajen 1, 1tv - 4220 Korsør
Tlf.: 58 37 00 85 / Fax: 58 35 25 98
Mail: info@korsoerhavn.dk

Administration
Korsør Havns daglige åbningstid:
Mandag til torsdag: 08.00 - 15.00
Fredag: 08.00 - 14.00

Korsør Havn leverer stærkt årsresultat og yderligere fremskridt inden for grøn omstilling

Home/Ikke kategoriseret/Korsør Havn leverer stærkt årsresultat og yderligere fremskridt inden for grøn omstilling

Korsør Havn leverer stærkt årsresultat og yderligere fremskridt inden for grøn omstilling

Et betydeligt økonomisk overskud og en fortsat positiv udvikling i driften. Det er kort fortalt essensen af Korsør Havns årsregnskab for 2023. Havnen fortsætter med ambitiøse grønne investeringer– og er derudover på udkik efter arealer til at udvide havnens aktiviteter på.

Korsør Havn kan med glæde annoncere, at årsregnskabet for 2023 viser et betydeligt økonomisk overskud og en fortsat positiv udvikling i driften. Årsregnskabet, som er godkendt af både bestyrelsen og den eksterne revisor, viser et overskud på 1,6 millioner DKK efter afskrivninger og finansielle poster, hvilket er en markant forbedring i forhold til tidligere år​​.

Økonomisk fremgang og stabilitet
Korsør Havns bestyrelse har netop haft som fokus at styrke driftsresultatet, og er derfor meget tilfredse med  både det positivt driftsresultat og en forøget egenkapital, der nu udgør 137,7 millioner DKK​​.  Havnen har haft en samlet omsætning på 14,4 millioner DKK, hvilket også er en stigning fra de foregående år​​. Dette positive resultat afspejler en effektivisering af driften og en målrettet indsats for at optimere havnens økonomiske forhold.

Yderligere fokus på grønne initiativer
Korsør Havn fortsætter samtidig med at investere i bæredygtige teknologier, der skal minimere havnens  miljøbelastning. I 2023 har havnen deltaget i et REDII EU-projekt, der fokuserer på etablering af solcelleanlæg med batteribackup til at reducere CO2-aftrykket. Derudover er gasopvarmning blevet erstattet med fjernvarme, hvilket yderligere bidrager til en reduktion af havnens samlede miljøpåvirkning​​.

Formand for Korsør Havn, John Dyrby Paulsen, udtaler: “Vi er stolte af de fremskridt, vi har gjort inden for grøn omstilling. Investeringerne i solcelleanlæg og batteribackup anlæg er vigtige skridt mod at reducere havnens miljøaftryk og bidrage til en bæredygtig fremtid både lokalt og globalt.”

Direktør for Korsør Havn, Jimmi Jørgensen, udtaler: “Havnens engagement i miljøforbedringer afspejler vores vision om at være en ansvarlig og fremtidsorienteret havn. Vi vil derfor også fortsætte med at udforske nye muligheder for at optimere vores drift og minimere miljøpåvirkningen.”

Udvikling af erhvervshavn kræver plads
Både bestyrelse og havnedirektør ser årets resultat som et godt afsæt til det fortsatte arbejde med yderligere at forbedre havnens drift i de kommende år, så havnens position som en central aktør i det maritime Danmark opretholdes.  

Med både likviditet og en solid egenkapital er den største udfordring for Korsør Havn i den forbindele er begrænsede muligheder for at udvide havnearealerne i Korsør by.  Et fokusområde for havnen fremadrettet er derfor løbende at undersøge nye udviklingsmuligheder, herunder etablering af nye havneområder og tilkøb af eksisterende arealer​​.

For yderligere information kontakt: 

Direktør for Korsør Havn, Jimmi Jørgensen på +45 61 79 61 64 / jj@korsoerhavn.dk 

By | 2024-05-30T18:10:21+00:00 maj 30th, 2024|Categories: Ikke kategoriseret|0 Comments

About the Author: