Velkommen til Korsør Havn

Velkommen til Korsør Havn som er centralt er centralt placeret midt i Danmark. Korsør Havn nyder godt af den centrale infrastruktur med direkte forbindelse til det europæiske motorvejs- og jernbanenet.

Havnen er nem at finde – og nem at besejle med Storebæltsbroen placeret lige ved indsejlingen. Korsør Havn kan tilbyde alle de faciliteter, der kendetegner en effektiv erhvervshavn. Kontakt os for at høre nærmere eller bliv ringet op, når det passer dig.

Kontakt & Åbningstider

Amerikakajen 1, 1tv - 4220 Korsør
Tlf.: 58 37 00 85 / Fax: 58 35 25 98
Mail: info@korsoerhavn.dk

Administration
Korsør Havns daglige åbningstid:
Mandag til torsdag: 08.00 - 15.00
Fredag: 08.00 - 14.00

Korsør Havn er en vigtig motor for både udvikling og grøn omstilling i regionen

Home/Ikke kategoriseret/Korsør Havn er en vigtig motor for både udvikling og grøn omstilling i regionen

Korsør Havn er en vigtig motor for både udvikling og grøn omstilling i regionen

Korsør Havns rolle som drivkraft for både udvikling og grøn omstilling i Korsør, kommunen og regionen blev slået fast til politisk debat på Danmarks Maritime Folkemøde i Korsør  

Havnedirektør Jimmi Jørgensen var til dette års Danmarks Maritime Folkemøde inviteret til at holde et oplæg på Korsør Erhvervsforenings speakers-korner- arrangement og senere til at være paneldeltager i en debat om fremtiden for Korsør og Korsør Havn, hvor borgmester Knud Vincents  og andre lokale politikere fra Slagelse Byråd deltog. 

I begge sammenhænge satte Jimmi Jørgensen fokus på Korsør Havns historiske betydning, fremtidige udviklingsplaner og stærke grønne ambitioner.

 

Havnen har både historisk og fremtidig betydning 

I sit oplæg til speakers corner talte Jimmi Jørgensen blandt andet om Korsør Havns dybe historiske rødder. 

“Korsør Havn har været en central del af byens eksistens siden 1797, hvor den første formelle havnekommission blev nedsat. Det er derfor ingen overdrivelse at sige, at Korsør by eksisterer i dag på grund af havnen og havnen på grund af byen. Gennem århundreder har havnen været en livsnerve for byen, skabt handel, arbejdspladser og forbindelse til resten af verden.” 

Og Jimmi Jørgensen understregede, at havnen fortsat vil spille en central rolle i lokalområdets udvikling. 

“Erhvervshavnen er en drivkraft for vækst og udvikling i hele regionen, og med vores strategiske placering midt i Danmark er vi ideelt placeret til at tiltrække nye virksomheder og skabe arbejdspladser, hvis vi altså havde plads til det.”

 

Fremtidsplaner med fokus på grøn omstilling

I paneldebatten med borgmester og lokale politikere blev fremtidige udvidelsesplaner for havnen diskuteret, hvilket Jimmi Jørgensen pointerede vil åbne nye muligheder for erhvervsudvikling og yderligere styrkelse  væksten i Slagelse Kommune. 

I den forbindelse understregede havnedirektøren,  at en udvidelse af erhvervs-havnen er essentiel, men at det gerne må ske andre steder end på den nuværende placering, så der samtidig kan frigøres bynære arealer til andre formål. Dette så man sikrer, at havnen kan udvikle sig i takt med byens behov.

En central del af havnens fremtidige strategi er dens grønne profil. 

“Godstransport med skib er den mest miljøvenlige måde at transportere varer på, og derfor er havne som vores en vigtig del af den grønne omstilling. Og derudover arbejder vi målrettet på at integrere grønne energiformer og bæredygtige løsninger i vores drift,” fortalte Jimmi Jørgensen.

Konkret er det grønne initiativer som REDII PORTS-projektet, der anvender batteriteknologi til at stabilisere strømforsyningen, og etableringen af et landstrømsanlæg, der muliggør strømforsyning til 80 procent af de skibe, der anløber Amerikakajen. Derudover er der planer om at installere solceller på havnens bygninger og udvide lade-stations-infrastrukturen for tung trafik.

 

Korsør havn som en del af løsningen for Korsør

Jimmi Jørgensen understregede den gensidige afhængighed mellem havn og by. 

“Korsør Havn og Korsør by har altid været uløseligt forbundet. Og vores fælles historie forpligter os til at arbejde sammen om fremtiden. Udviklingen af Korsør Havn er derfor ikke kun et projekt for havnen, men for hele byen, kommunen og regionen. Sammen kan vi sikre, at havnen fortsat er en central drivkraft for vækst og udvikling, samtidig med at byen udvikler sig,” sagde han.

Korsør Havn ser frem til at fortsætte dialogen med både borgere, politikere og erhvervslivet om den fremtidige udvikling af havnen.

 

By | 2024-09-22T09:21:19+00:00 september 12th, 2024|Categories: Ikke kategoriseret|0 Comments

About the Author: