Velkommen til Korsør Havn

Velkommen til Korsør Havn som er centralt er centralt placeret midt i Danmark. Korsør Havn nyder godt af den centrale infrastruktur med direkte forbindelse til det europæiske motorvejs- og jernbanenet.

Havnen er nem at finde – og nem at besejle med Storebæltsbroen placeret lige ved indsejlingen. Korsør Havn kan tilbyde alle de faciliteter, der kendetegner en effektiv erhvervshavn. Kontakt os for at høre nærmere eller bliv ringet op, når det passer dig.

Kontakt & Åbningstider

Amerikakajen 1, 1tv - 4220 Korsør
Tlf.: 58 37 00 85 / Fax: 58 35 25 98
Mail: info@korsoerhavn.dk

Administration
Korsør Havns daglige åbningstid:
Mandag til torsdag: 08.00 - 15.00
Fredag: 08.00 - 14.00

Korsør Havn investerer i grøn energi med SOL BESS-anlæg

Home/Ikke kategoriseret/Korsør Havn investerer i grøn energi med SOL BESS-anlæg

Korsør Havn investerer i grøn energi med SOL BESS-anlæg

Korsør Havn tager endnu et skridt i den energirigtige og bæredygtige retning med investering i batterilagring og solenergi. Et initiativ der understreger, at små havne også har betydning i den grønne omstilling

Korsør Havn har netop truffet beslutning om at investere i et såkaldt SOL BESS-anlæg – en kombination af solceller og batterilagring, der skal sikre, at skibene i havnen kan forsynes med grøn strøm. Et tiltag der både optimerer havnens drift og er en vigtig milepæl i havnens strategi.

Med det nye anlæg kan Korsør Havn fremover lagre overskydende solenergi og bruge den, når behovet er størst – for eksempel til at forsyne skibe med grøn strøm via havnens anlæg til landstrøm. Dermed reduceres skibenes behov for dieselgeneratorer, hvilket både skærer ned på CO₂-udledningen og forbedrer luftkvaliteten i havneområdet.


Et grønt tiltag, der giver mening – også økonomisk

Projektet er en direkte eksekvering af Korsør Havns strategi, der har grøn havnedrift som et af sine fokusområder, og havnedirektør Jimmi Jørgensen glæder sig derfor også over, at projektet efter grundig forberedelse nu kan realiseres:

“SOL BESS-anlægget er et konkret eksempel på, at grøn omstilling ikke kun er noget, Korsør Havn taler om – vi handler på det. Anlægget er en gamechanger for Korsør Havn, fordi det både reducerer vores klimaaftryk og skaber en økonomisk bæredygtig løsning. Mange tror, at grøn omstilling er dyrt og kun for de store havne, men med den her løsning viser vi, at en mindre erhvervshavn som vores kan gå forrest og gøre grøn omstilling til en god forretning.”


Et projekt der viser vejen for andre små havne

Med SOL BESS-anlægget styrker Korsør Havn sin position som en havn, der ikke bare følger udviklingen, men også er med til at skabe den. Derfor håber Jimmi Jørgensen at projektet vil inspirere andre små og mellemstore havne til at tage lignende skridt:

“Med det her projekt viser Korsør Havn, at man ikke behøver være en stor havn for at investere i grøn teknologi. Mange bække små kan som bekendt også gøre en stor forskel. Vi har set, hvordan store havne arbejder med grønne løsninger, og nu viser vi, at mindre havne også kan være med.”


De næste skridt

Efter den traditionelle udbudsproces er virksomheden Soft & Teknik A/S i Frederikshavn valgt som leverandør af SOL BESS-anlægget. Virksomheden har solid erfaring med energilagringssystemer og solcelleløsninger til industrien, hvilket gør dem til en stærk samarbejdspartner i Korsør Havns grønne omstilling.

Projektet gennemføres i følgende faser:

  • Forår 2025: Forberedelse af havnens infrastruktur og installation af solcelleanlæg og batterisystem.
  • Efterår 2025: Anlægget forventes at være fuldt operationelt og koblet til havnens landstrømsanlæg.

Når anlægget står færdigt, vil det være muligt at lagre op til 1 MWh grøn energi, hvilket svarer til at lade 25 mellemstore elbiler helt op, brygge 50.000 kopper kaffe eller se Netflix nonstop i fem år på ét tv. For Korsør Erhvervshavns vedkommende er det strøm nok til at sikre en stabil og bæredygtig strømforsyning til havnens skibe og drift. 

 

FAKTA: Sådan fungerer SOL BESS-anlægget: 

  • Solceller producerer strøm, når solen skinner, og lagrer energien i et avanceret batterisystem
    (BESS – Battery Energy Storage System).
  • Batterierne kan levere strøm til havnens drift som fx kraner og til skibene, når behovet er der – også når solen ikke skinner.
  • Mindre CO₂ og mindre støj, da skibene ikke behøver at bruge dieselgeneratorer, mens de ligger i havn.
  • Anlægget bidrager til at gøre hele havnen mere selvforsynende med vedvarende energi.
  • Anlægget kan også fungere som nødstrømsanlæg til havnens vitale funktioner i tilfælde af strømnedbrud på det offentlige elnet. 
  • Anlægget kan også lagre strøm fra det elnettet, fx når priserne er lave. 
By | 2025-03-02T21:26:36+00:00 februar 20th, 2025|Categories: Ikke kategoriseret|0 Comments

About the Author: